top of page
Zonnepanelen op een bitumen dak

Zonnepanelen op schuin bitumen dak

Heb je een schuin bitumen dak en wil je graag zonnepanelen? Dan kan je stuiten op een aantal problemen: de ondergrond en de hellingshoek maken het lastiger. Wij staan bekend als de expert om deze klus te klaren. Dankzij onze ervaring gaan wij efficiënt en vakkundig te werk. Dat kunnen we niet alleen, want een ervaren dakdekker helpt ons voor het beste resultaat.

InstallQ-gecertificeerd bedrijf voor zonnepanelen
Zonnepanelen op een bitumen dak

01

Maatwerkklus

Geen dak is hetzelfde, maar een bitumen dak vraagt om iets meer maatwerk. Dat doen we graag. We werken samen met een ervaren dakdekker om deze klus te klaren. Geen zorgen, dat zit bij de prijs inbegrepen.

02

Dakankers

Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek bespreken we de situatie en leggen we uit hoe wij werken. De dakdekker draagt zorg voor de waterdichtheid van het dak. Op die manier kunnen wij gaten boren om de zonnepanelen met dakankers in het dak te verankeren. De dakankers zetten wij met dakparkers vast aan de dragende constructie van het dak. Op die manier trekt de wind niet aan het dakleer, maar aan de draagconstructie van de woning. 

Zonnepanelen op een bitumen dak
Tekening voor plaatsing dakankers

03

De tekening

Vooraf maken wij een dakplan op maat. Dankzij deze tekening zie je waar de dakankers komen en hoe de installatie eruit komt te zien. 

04

De proefboring

Voordat we aan de slag gaan, voert de dakdekker een proefboring uit. Hij meet de dikte van alle lagen, zodat we zeker weten dat de dakankers goed geplaatst worden. Het dakbeschot moet uit één geheel bestaan van minimaal 1,8 cm dik (hout of beton). 

Voldoet het aan de voorwaarde? Dan leggen we de panelen volgens plan. Binnen drie weken na het gratis adviesgesprek geniet je van een prachtige maatwerkinstallatie. 

Zonnepanelen op een bitumen dak
bottom of page