top of page

Gebruik je eigen energie

Thuisbatterijen als oplossing

Orange and Blue Simple Creative Review Facebook Post .png

Waarom een thuisbatterij?

 • Niet langer dure stroom kopen

 • Geen terugleverkosten betalen

 • Handelen met eigen energie

 • Altijd genoeg zonne-energie in huis

"
Maak kennis met deze slimme spaarpot:
de thuisbatterij

 

Thuisbatterij kopen?

Wil je niet langer terugleverkosten betalen voor je eigen opgewekte energie? Zoek je een manier om verder te verduurzamen en te besparen, zonder afhankelijk te zijn van het energienet? Tijd om je eigen opgewekte energie te gebruiken.

Met de thuisbatterij bewaar je je eigen overtollige opgewekte energie. Wanneer je energie nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens avonduren of bij stroomuitval, open je de 'spaarpot' en gebruik je de opgeslagen energie.

 

 -    Bespaar op energiekosten.  

Met een thuisbatterij koop je niet langer ‘dure’ stroom. Sterker nog, je kunt zelfs handelen met je eigen opgewekte energie! Zo bespaar je terugleverkosten van zonnepanelen en verdien je een mooie extra.
-    Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.

Je bepaalt zelf wanneer je de 'spaarpot' opent. Tijdens stroomuitval, 's avonds om een auto op te laden: het kan allemaal. En het mooie: zo draag je bij aan een stabieler energienet.
-    Altijd genoeg zonne-energie in huis.

Je gebruikt gemiddeld gezien maar 40 procent van al je opgewekte energie. 

Met het installeren en slim laten aansturen van de thuisbatterij zorg je ervoor dat de overige 60 procent naar je eigen apparaten gaat of op de Epex en Onbalans markt verhandeld wordt. Hier hoef je zelf niets voor te doen. 

maak een afspraak

Batterij bijna leeg

Tijdens een gratis adviesgesprek bekijken we je situatie, luisteren naar je wensen en leggen we de mogelijkheden uit.

Batterij aan het opladen

kies en vergelijk

Verdiep je in de mogelijkheden. Ga jij voor een slim huis? We geven alle prijsopties bij een offerte.

Batterij vol

Gebruik en bespaar

We installeren snel en gemakkelijk de thuisbatterij. Daarna kun je de eigen energie bewaren, inzetten of verhandelen. 

Waar moet ik op letten?

Voordat je een thuisbatterij koopt, let je op een aantal zaken, zoals opslagcapaciteit, plaatsing en samenwerking met bestaande zonnepanelen. Wij zetten 5 belangrijke tips op een rij.

Welke modellen thuisbatterij?

Wij leveren de volgende batterijen, vanwege de hoge kwaliteitseisen en de combinatie met de meest voorkomende zonnepaneelsystemen:

- SolarEdge Home Batterij 48V

- SolarEdge Home Batterij 400V

- GoodWe 1 Fase Batterij

- GoodWe 3 Fase Batterij

- Enphase IQ Battery 3T

- Enphase IQ Battery 10T

Een slim huis

Onze batterijen zijn slim. Dankzij een Smart Home Managementsysteem communiceren zij met andere installaties in huis. Wanneer je bijvoorbeeld elektrisch/hybride rijdt, kan een laadpaal zelf beslissen wanneer het goedkoopste moment is om op te laden. Dankzij de technologie van AI sturen de apparaten elkaar via de thuisbatterij aan.  Leuk om dit met de bijbehorende app in de gaten te houden. 

solar-roof2.jpg
Wist je dat
In Duitsland de thuisbatterij erg populair is? Dat komt door de lage terugleververgoeding van zonnepanelen. 
 • Hoeveel geld bespaar ik met een thuisbatterij?
  Een gemiddeld gezin verbruikt 10kWH uur per dag. Met een thuisbatterij van 10kwH hebben zij elke dag genoeg stroom. 40 procent gebruiken zij zelf, met de andere 60 procent kunnen zij handelen. Zo verdienen zij per jaar zo’n 800 euro. Omdat zij niet langer terugleverkosten hebben, besparen zij nog eens zo’n 250 euro. Per jaar levert dat hun ruim 1000 euro op. Daarmee is een thuisbatterij erg rendabel.
 • Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij?
  De terugverdientijd hangt af van het gekozen product. De prijzen van een thuisbatterij liggen tussen de 3.500 en 9.000 euro, afhankelijk van de opties. Stel dat we een gemiddeld gezin nemen met de duurste batterij (9.000euro): zij hebben een batterij van10kWH. 40 procent gebruiken zij daarvan zelf, met de andere 60 procent kunnen zij handelen. Zo verdienen zij per jaar zo’n 800 euro. Omdat zij niet langer terugleverkosten hebben, besparen zij nog eens zo’n 250 euro. Per jaar levert dat hun ruim 1000 euro op. Daarmee is de terugverdientijd 9 jaar.
 • Wat is de levensduur van een thuisbatterij?
  De meeste thuisbatterijen hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar met een minimale bruikbare capaciteit van minimaal 80% binnen deze garantieperiode. Na deze 10 jaar kan het zo zijn dat je thuisbatterij nog jaren mee gaat.
 • Hoeveel ruimte neemt een thuisbatterij in?
  Over het algemeen kan je voor monofase thuisbatterijen rekening houden met een formaat van 50 cm breed en 30 cm diep. De hoogte hangt meestal af van de capaciteit. Driefase systemen nemen wat meer ruimte in, houd dan rekening met 70 cm breed, 40 cm diep, en 180 cm hoog. Kijk op de productpagina voor de gedetailleerde eigenschappen van de verschillende thuisbatterijen.
 • Hoe sluiten jullie zonnepanelen aan op de thuisbatterij?
  Zonnepanelen sluiten we direct aan op de thuisbatterij.
 • Zit ik vast aan een bepaalde energieleverancier?
  Nee, je hebt een energieleverancier nodig die dynamische contracten aanbiedt.
 • Kan ik btw terugvragen op mijn thuisbatterij?
  Ja, het is mogelijk om 21% BTW terug te vragen na de aanschaf van je thuisbatterij. Het is eigenlijk de oude regeling van zonnepanelen. We lichten dit graag toe tijdens het adviesgesprek. Bij aankoop ontvang je van ons instructies om de btw terug te vragen.
 • Wat is de EPEX-markt?
  EPEX (European Power Exchange, voorheen bekend als APX) is de handelsplek voor elektriciteit. De prijzen op deze markt variëren per uur. Energieleveranciers kopen energie voor hun klanten in op de Day-ahead-market (DAM) en handelen zelf via dit platform. Door de fluctuerende uurtarieven kun je hier strategisch op inspelen. Overdag zijn de stroomprijzen vaak het laagst of zelfs negatief, terwijl ze 's avonds het hoogst zijn vanwege de toegenomen vraag en het beperkte aanbod van duurzame energie. Een thuisbatterij kan hierop inspelen door energie in te kopen wanneer de prijzen laag zijn en te verkopen wanneer de prijzen hoog zijn. Zo kan je thuisbatterij automatisch handelen in stroom! Erg slim!
 • Is een thuisbatterij duurzaam?
  Ja, met een thuisbatterij koop je de toekomst van energie. Je gebruikt je eigen groene zonne-energie in plaats van grijze stroom afkomstig van fossiele brandstoffen. Zo kun je nog meer zelfvoorzienend leven. Dat is duurzaam voor jouw huishouden, maar ontlast ook het net. Daarnaast zijn onze thuisbatterijen gemaakt van duurzame materialen die gerecycled kunnen worden.
 • Hoe snel leveren jullie thuisbatterijen?
  Ons proces van gratis adviesgesprek tot complete installatie duurt 3 weken. Binnen 3 weken geniet u van het voordeel van een eigen thuisbatterij. Na de installatie zijn wij altijd bereikbaar voor vragen.
bottom of page