top of page

5 tips voor de aanschaf van een thuisbatterij

Je bent op zoek naar manieren om meer uit je zonnepanelen te halen. Of je wilt graag handelen met (eigen) energie. Met een thuisbatterij voorzie je in mogelijkheden. Maar waar let je op bij de aanschaf van deze slimme spaarpot? Wij zetten 5 tips voor het kiezen van een thuisbatterij op een rij:

Tip #1 - Let op opslagcapaciteit


Je wilt liever te veel, dan te weinig. Dat geldt ook voor de opslagcapaciteit van de thuisbatterij. Om precies te berekenen hoeveel je nodig denkt te hebben kun je afgaan op het aantal kilowattuur dat je per dag of per jaar gebruikt. Dit kun je vaak terugzien op je energierekening.


Tip #2 - Vergelijk merken


Vergeet ook niet om merken te vergelijken. Niet elk merk is al even ver met de mogelijkheden van een thuisbatterij. Zo kunnen de thuisbatterijen van Enphase en SolarEdge automatisch hun energie verhandelen op de EPEX-markt. Bij een thuisbatterij van GoodWe moet hiervoor een extra installatie gedaan worden. Wij werken samen met Bliq om te zorgen dat elke batterij energie kan verhandelen.


Tip #3 - De prijs van een thuisbatterij


De prijs is een belangrijke factor.  Vergelijk verschillende prijsopties en kijk naar de bijbehorende garantie en verwachte levensduur van de batterij. Elke thuisbatterij heeft andere kwaliteiten en gaat gepaard met een ander prijskaartje.


Tip #4 - Combinatie zonnepanelen-batterij


Niet alle batterijen sluiten aan op bepaalde zonnepaneelsystemen. We zoeken graag de batterij uit die naadloos aansluit op uw zonnepaneelsysteem. Met de batterijen van Goodwe, SolarEdge en Enphase bieden wij kwaliteit en garantie op een zorgeloze aansluiting.


Tip #5 - De plaatsing

Een thuisbatterij kun je niet zomaar overal ophangen of plaatsen. Een thuisbatterij plaats je bij voorkeur in een koele en ruime plaats, zoals een garage, aangezien deze warmte produceert bij het laden en ontladen.


Vanwege het gewicht van de batterij, geven wij de voorkeur aan vloermontage. Wij installeren daarom de batterijen van Goodwe en SolarEdge. Toch liever wandmontage? Dan leveren wij de  batterijen van Enphase, vanwege het kleinere ontwerp en de gemakkelijke aansluiting op bestaande systemen.Een slim spaarpotje

Waar moet een thuisbatterij voor jou aan voldoen? Wij helpen je graag om de beste spaarpot te kiezen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Onze adviseurs komen altijd vrijblijvend langs voor advies.


Greenaccess: betrouwbaar, bekwaam en besparend. Wij zijn gevestigd in Doetinchem en zijn een bekende naam in de regio Gelderland en Overijssel. Wij leveren zonnepanelen, thuisbatterijen, airco's en laadpalen door heel Nederland.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page